Koper betaalt auto met 4 ton munten

Cash betalen, het lijkt niet meer van deze tijd, zeker niet wanneer het om een groot bedrag gaat. Een autoverkoper uit Shenyang, China, keek dan ook vreemd op toen de koper van een wagen opdaagde met de som in hoofdzakelijk munten. In totaal werd zo meer dan 4 ton aan gewicht bij de verkoper afgeleverd.

De prijs van de wagen bedroeg 680.000 yuan (ruim 99.000 euro), waarvan 660.000 yuan in munten betaald werd en de rest van het bedrag in briefjes. Volgens nieuwswebsite Liaoshen Evening News waren 10 medewerkers nodig die een uur lang de munten vanuit een vrachtwagen in de winkel deponeerden.

Volgens de koper, die in een benzinestation werkt, verzamelde hij jarenlang de munten van buschauffeurs die stopten om bij te tanken. Wegens een gebrek aan banken in de buurt waar hij werkte, besloot hij de munten bij te houden. Met de uiteindelijke bedoeling er een wagen mee te kopen, wat hij dus ook deed.

lees ook