Led Zeppelin brengt oude Indiase opnames uit

Opnames die Led Zeppelin begin jaren 70 samen met Indiase muzikanten maakte, verschijnen binnenkort voor het eerst op een heruitgave van het album "Coda". Dat staat te lezen op de website van de legendarische rockgroep.
1970 AP

In 1971 en 1972 maakten Robert Plant en Jimmy Page van Led Zeppelin reizen naar India tijdens hun Aziatische tournees. Tijdens een van deze trips maakten ze opnames samen met het Bombay Orchestra. Samen speelden ze onder meer de nummers "Friends" en "Four sticks".

De opnames van toen verschijnen binnenkort voor het eerst en wel op een herwerkte uitgave van het album "Coda". Eerder waren al illegale versies van de samenwerking opgedoken. Daarop is onder meer te horen hoe Page een Indiase fluitist instructies poogt te geven.

De nieuwe versie van "Coda" verschijnt in juli, samen met nieuwe uitgaves van de albums "Presence" en "In through the out door". De herwerking is van de hand van Page zelf.