Nederlandse zanger Albert West overleden

De Nederlandse zanger Albert West is overleden. De 65-jarige West werd vorige week met zijn driewielerfiets aangereden door een wielrenster en lag sindsdien op intensive care. West was bekend als zanger van The Shuffles, de groep die in de jaren 60 een hit had met "Cha-La-La, I need you".

Albert West (of Westelaken, zoals hij eigenlijk heette) was de zanger van de groep The Shuffles, die in 1969 een hit had met "Cha-La-La, I need you". Het nummer stond wekenlang in de hitparade in Nederland en Vlaanderen. The Shuffles hadden daarna nog andere hits als "Bitter tears", "Without you", "The way the music goes" en "Teardrop on teardrop".

In de jaren 1970 ging Albert West Solo. Hij zong vooral covers van internationale hits, zoals "Ginny come lately" van de Amerikaanse zanger Brian Hyland. 

West sukkelde al jaren met zijn gezondheid. In 2012 werd hij getroffen door een ruggenmerginfact, waarvan hij nog aan het revalideren was. Door de zeldzame aandoening was hij deels verlamd en kon hij zich alleen nog verplaatsen met een driewielerfiets.

Tijdens een ritje met die fiets werd hij vorige week woensdag aangereden door een wielrenster en overgebracht naar het ziekenhuis. Na een week op intensive care is hij vanochtend overleden.