Ongeval met gekantelde vrachtwagen E34 Oud-Turnhout

Rond middernacht gebeurde er een ongeval met een vrachtwagen op de E34 in Oud-Turnhout. De bestuurder van die vrachtwagen reed in de richting van Antwerpen, ging over de middenberm en kantelde op de rijvakken in de tegenovergestelde richting.

De vrachtwagen versperde beide rijstroken in de richting van Nederland. Het verkeer kon enkel nog over de pechstrook. De bestuurder van de vrachtwagen raakte lichtgewond, maar moest niet worden overgebracht naar het ziekenhuis. Hij verklaarde aan de politie dat hij zich van het ongeval niets kon herinneren. Mogelijk is hij in slaap gevallen. Gelukkig zijn er geen andere voertuigen bij het ongeval betrokken.

De brandweer diende veel brokstukken op te ruimen in beide rijrichtingen. Alvorens de vrachtwagen kon worden getakeld, moest de inhoud worden overgeladen. Bovendien was een deel van de lading een ADR-product. Dat is een lading met een gevaarlijke stof. Er was voor ongeveer 1500 kg van die lading in vaten aan boord. Gelukkig waren die vaten met gevaarlijke producten niet lek. De takeling zal hier nog geruime tijd duren.