Straattheaterfestival MiramirO vreest voor voortbestaan

De organisatie van MiramirO, het straattheaterfestival tijdens de Gentse Feesten, vreest voor het voorbestaan. Voor het derde jaar op rij is gesnoeid in de subsidies. "We zullen hoogst waarschijnlijk het jaar afsluiten met verlies."

MiramirO moest het vorig jaar al doen met 20.000 euro minder, en ook dit jaar gaat er opnieuw een vergelijkbaar bedrag af van het budget. "Vorig jaar werd er voldoende op voorhand gewaarschuwd, nu staat de organisatie voor een totale verrassing", klinkt het.

"Het is voor ons bijna onmogelijk om dit op te vangen", zegt artistiek leider Celine Verkest op Radio 2. "We kunnen moeilijk tegen artiesten zeggen: je mag niet meer komen. Die mensen rekenen op ons, het is hun broodwinning."

MiramirO gaat ervan uit dat het jaar zal worden afgesloten met verlies. "Wij proberen altijd constructief te blijven omdat we geloven in de waarde van MiramirO, helaas zijn we deze keer te verslagen", meldt de organisatie in een persbericht. "MiramirO 2015 zal het publiek ook dit jaar opnieuw verwonderen terwijl wij ons zullen afvragen of die verwondering nog een toekomst heeft in Gent."