Trein staat na aanrijding drie uur lang stil in Liedekerke

Het treinverkeer tussen Brussel en Gent heeft deze avond zware vertragingen opgelopen door een aanrijding in Liedekerke. Een trein kon niet meer verder rijden en bleef geblokkeerd staan in het station. De 800 passagiers kwamen uiteindelijk met drie uur vertraging aan in Gent.
Archieffoto

De trein was omstreeks 18 uur vanuit Brussel vertrokken naar Gent. De passagiers kwamen om 18.30 uur vast te zitten in het station van Liedekerke. Eerst werd gemeld dat iedereen zou kunnen overstappen op een andere trein, maar dat bleek niet het geval te zijn.

"De hulpdiensten waren snel aanwezig op de plaats van het ongeval. Na een halfuur werd afgeroepen dat op het spoor naast ons een trein vanuit Gent zou komen, waarop we dan zouden kunnen overstappen. Dat plan werd afgeblazen. Iets over 20 uur werd ons gemeld dat we toch met dezelfde trein zouden doorrijden naar Gent", vertelt VRT-radiojournalist Trui De Maré, die zelf op de trein zat.

"Iedereen bleef wel rustig. We hebben ook water gekregen, terwijl er nog volop aan de trein gewerkt werd. Uiteindelijk zijn we rond 21 uur vertrokken uit Liedekerke, om rond 21.30 uur aan te komen in Gent, bijna drie uur later dan voorzien." Tijdens de hele rit en de wachttijd bleef de airconditioning in de trein wel functioneren.

De spoorlijn Brussel-Oostende blijft wel onderbreken. Treinen richting Gent worden al een hele tijd omgeleid via Denderleeuw, met vertragingen tot gevolg.