Vaartstraat in Kaprijke afgesloten door waterlek

De N456, de verbindingsweg tussen Gent en de Nederlandse grens, is sinds 2.30 uur vannacht afgesloten wegens een waterlek. Het verkeer mag er niet door, omdat er volgens de brandweer risico is op wegverzakking. De werken om het lek te dichten zullen wellicht pas vanavond laat afgerond worden.

Door de breuk in de waterleiding, werd het zand onder de rijbaan weggespoeld. Daarop werd besloten de straat in beide richtingen af te sluiten. Enkele huizen in de nabije omgeving kregen preventief zandzakjes voor de deuren en garagepoorten gelegd.

Technici van De Watergroep volop in de weer om de kapotte leiding te vervangen. De werken zullen wellicht vanavond laat pas worden afgerond. Pas wanneer het lek gedicht is, zal het verkeer weer vlot door kunnen.

Een tiental huizen is op dit moment nog afgesloten van het waternet. De bewoners kunnen bidons met water ophalen. De precieze oorzaak van het lek wordt nog onderzocht.