Vier mensen opgepakt voor ontsnappingspoging gevangenis Sint-Gillis

In Frankrijk zijn vier mensen opgepakt, die mogelijk betrokken zouden zijn bij een ontsnappingspoging uit de gevangenis van Sint-Gillis. Een jaar geleden probeerden vier mannen een drugsbaron te bevrijden uit die gevangenis. Onder de verdachten die nu zijn opgepakt, zijn twee mannen en twee vrouwen.
Archieffoto

Een jaar geleden probeerden vier mannen een drugsbaron te bevrijden uit die gevangenis van Sint-Gillis. Ze ramden de poort en schoten op een veiligheidsdeur. Het viertal deed zich voor als politieagenten. Ze gijzelden ook even een verpleegster, maar uiteindelijk moesten ze vluchten. Er volgde een wilde achtervolging op de Brusselse buitenring. Toen het viertal in het wilde weg begon te schieten, moest de politie hen laten gaan. De twee vluchtvoertuigen werden later uitgebrand teruggevonden.

Gisteren zijn er in deze zaak twee mannen en twee vrouwen opgepakt, onder wie een Franse advocate. Volgens het Franse persbureau AFP gaat het om de advocate die de drugsdealer bezocht op de avond van de ontsnappingspoging.

Het viertal zit in een Franse cel. De Belgische onderzoeksrechter moet nu beslissen voor welke verdachten hij een Europees aanhoudingsmandaat wil afleveren. Pas dan kunnen de vier verdachten aan ons land uitgeleverd worden.