VRT-team wint prijs op internationale hackathon

Het team van de VRT heeft op BBC NewsHACK Editors Lab de “Honorable Mention”-award van het persagentschap AP (Associated Press) gewonnen. Het Editors Lab-programma is een competitie waarin teams van verschillende kranten en omroepen een innovatief concept rond nieuws uitwerken en presenteren.

De NewsHACK-wedstrijd was georganiseerd door Global Editors Network (GEN), BBC en Google en vond plaats in Londen gisteren en vandaag.

In totaal namen er 17 teams aan deel, waaronder The Washington Post, The Guardian, The Times, The Telegraph en verschillende teams van de BBC zelf.

Het team van de VRT bestond uit twee developers, Leung Wing en Jonathan Meurrens, graficus Alexander Dumarey en nieuwsredacteur Joris Truyts. Ze stelden een nieuwstool voor, "Kagu", die een handig en visueel aantrekkelijk overzicht geeft van de wereldwijde nieuwsheadlines (zie foto).

De winnaars in de verschillende categorieën vindt u op de website van het event. De belangrijkste prijs werd gewonnen door The Times. Zij ontwikkelden een app die het mogelijk maakt om een artikel vanop een gekozen punt te laten voorlezen als je niet de mogelijkheid hebt om verder te lezen.