Zeker 90 doden bij ontploffing van tankstation in Ghana

Bij een explosie in Ghana zijn zeker 90 mensen omgekomen. Een tankstation ontplofte toen tientallen mensen stonden te schuilen onder de luifel.

Tijdens de avondspits was er gisteravond een zware stortbui boven de Ghanese hoofdstad Accra. Tientallen mensen gingen daarom schuilen onder de luifel van een tankstation. Gelekte brandstof zou daar volgens het Ghanese radiostation Starr FM vlam gevat hebben, waardoor het tankstation uiteindelijk ontplofte. Daarbij vielen zeker 90 doden en tientallen gewonden. De Ghanese site Joy Online heeft het over ruim 100 doden. Citi FM, een ander radiostation, houdt het voorlopig op 96 geborgen lichamen.

Het militair ziekenhuis werd overstelpt door de slachtoffers die aangevoerd werden en de brandweer had nadien nog uren nodig om het vuur onder controle te krijgen. Op foto’s is intussen te zien hoe groot de ravage is.

Door de zware regenval in het West-Afrikaanse land zijn vele huizen ondergelopen, mensen zijn op hun daken gekropen om te ontsnappen aan het wassende water en er zijn ook mensen verdronken.