Zware brand in tuincentrum Aveve in Gierle

In het Aveve-tuincentrum in Gierle (Lille) heeft vanmiddag een zware brand gewoed. Het tuincentrum is helemaal uitgebrand, alleen de buitenmuren in beton staan er nog. Buurtbewoners moeten ramen en deuren dicht houden. Het dak van het gebouw, dat mogelijk asbestdeeltjes bevat, is ingestort.

De politie rijdt momenteel door de straten met het bericht dat mensen ramen en deuren moeten gesloten houden. Het dak, dat is ingestort, bestaat uit golfplaten die mogelijk asbest bevatten. Tot ver in de omgeving was een rookpluim te zien.

De brand woedde hevig, maar niemand raakte gewond. De materiële schade is wel groot: een loods van het bedrijf zou volledig uitgebrand zijn. De aanpalende woning van de uitbaters kon wel gered worden, al moet daar de precieze schade nog vastgesteld worden. De brandweer van Turnhout is naar eigen zeggen nog volop bezig met nablussen.

De oorzaak van de brand is nog niet bekend, maar volgens de lokale politie heeft een getuige verklaard dat er iets misliep tijdens het laden en lossen van materiaal. De winkel was op dat moment open. Alle aanwezigen hebben zich tijdig in veiligheid kunnen brengen, aldus nog de politie.