"Tele-Onthaal is na vijftig jaar nog steeds nodig"

Tele-Onthaal blijft nog steeds nodig. Dat zegt directrice Gitta Swartelé, naar aanleiding van de vijftigste verjaardag van het telefoonnummer. Elke dag komen er nog tientallen oproepen binnen.

Tele-Onthaal is al vijftig jaar lang de plek waar een luisterend oor wordt geboden aan iedereen met vragen of problemen. Gedurende al die jaren hebben meer dan een miljoen mensen gebeld of gechat met de dienst.

Momenteel ontvangt Tele-Onthaal dagelijks nog tientallen oproepen. En daarom blijft de dienst nodig, vindt directrice Gitta Swartelé.

"De thema's van de oproepen zijn -opmerkelijk genoeg- in de loop der jaren hetzelfde gebleven", zegt ze aan Radio 2 Antwerpen. "Aangezien de mensen die bellen vaak moeilijk iemand vinden in hun omgeving om mee te praten, gaat het vaak over eenzaamheid. Maar ook partnerproblemen en de laatste jaren ook psychische gezondheid -zoals depressie en stress- komen vaak aan bod."

De vijftigste verjaardag wordt vandaag in Antwerpen gevierd met een academische zitting

Tele-Onthaal is 24 uur op 24 uur, 7 dagen op 7 bereikbaar op het telefoonnummer 106. Via de website kunt u elke avond en woensdagnamiddag vanaf 15u chatten.