"Wie zich te dicht in zijn buurt waagt, zal het geweten hebben"

U heeft hem wellicht al meermaals zien passeren: de rode reuzenkangoeroe Roger met zijn gespierde lijf dat zelfs Arnold Schwarzenegger zou doen blozen. "Strike a pose", Roger kent de kneepjes van het vak. Ook zijn recente foto, met een ineengedrukte emmer, vond weer makkelijk zijn weg naar sociale media. Een spierballen rollende kangoeroe, het internet weet dat wel te waarderen.

Roger is een wees, sinds zijn moeder in 2006 dood aangetroffen werd aan de rand van een rijweg. Zo kwam hij terecht in The Kangaroo Sanctuary, een reservaat in Alice Springs, Australië. En daar voelt hij zich als mediafiguur helemaal thuis, aldus manager Chris Barnes aan Daily Mail Australia.

"Tot zijn dagelijkse trainingsschema behoren het kickboksen met zijn rivalen en het achter zijn menselijke moeder aanhollen. En dat ben ik. En waar hij vooral van houdt, dat is het platdrukken van metalen emmers. Nee, zo iemand als hij moet je niet uitdagen, want hij rijt gewoon je buik open. En misschien nog erger. Wie zich te dicht in zijn buurt waagt, zal het geweten hebben."

"Zelfs toen ik hem een pluchen beer gaf, leek het alsof hij hem een knuffel gaf. Maar het was een regelrechte aanval, hij worstelde ermee, knuffelde hem en sloeg hem de lucht in. Als het op kickboksen aankomt, is hij een echte expert."

"Hij is nu 9 jaar, weegt 89 kilogram en is groter dan 2 meter. En hij zal nog groeien en sterker worden. En dat zal hem vooral helpen naar zijn vrouwelijke soortgenoten toe."

lees ook