"Yes, we can": MNM-marathonradio is gestart

Om 8 uur vanochtend is op MNM het startsein gegeven voor de vierde editie van Marathonradio. Minister van media Sven Gatz (Open VLD) en minister van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V) mochten de aftrap geven door de slagzin "Yes, we can" te roepen.

MNM-dj's Peter Van de Veire, Tom De Cock en Eva Daeleman maken nog tot 22 juni, 17 dagen aan een stuk, non-stop interactieve blokradio. Ze willen daarmee de studenten een hart onder de riem steken en helpen met studie- en ontspanningstips.

Ook de ministers hebben soms nog last van examenstress. "Altijd als er ministerraad is vrijdag, is dat een beetje examen", zegt Crevits. "Dan komen alle punten waarover we moeten beslissen op de agenda en probeer je toch altijd je punten op een propere manier beslist te krijgen. Soms bakkeleien we daar een beetje over", voegt Gatz toe.

Kooktips en muziek

"Het concept is eenvoudig", zegt Van de Veire voor aanvang van de marathon in "De ochtend" op Radio 1. "Om 8 uur begin ik studenten en iedereen die daar zin in heeft, te steunen. Na 12 uur presenteren neemt Eva over en dan nog eens 12 uur later is het de beurt aan Tom en dan nog eens 12 uur later mag ik opnieuw. En dat gaat zo maar door tot 22 juni."

Gezond eten is volgens Van de Veire belangrijk tijdens de blok. De presentatoren hoeven alvast hun eigen potje niet te koken, maar krijgen maaltijden voorgeschoteld die bereid zijn door Coovi, een koksschool in Anderlecht. "Die gasten maken elke dag eten voor ons klaar op een verantwoorde manier. Die geven dan ook tips over gezonde voeding voor studenten die op kot zitten of voor mama's en papa's die aan het luisteren zijn."

Maar bij blokradio hoort uiteraard ook muziek. Stan Van Samang mocht vanochtend het eerste live-optreden geven en nog heel wat muzikanten zullen hun opwachting maken in de MNM-studio, zoals Mika, maar ook Intergalactic Lovers, The Van Jets, Belle Perez, Samson & Gert, Nielson en nog veel meer.

Samen studeren in blokpunt

Net zoals vorig jaar zetten MNM en Teleblok tijdens Marathonradio blokpunten op in heel Vlaanderen. Daar kunnen studenten terecht om samen te studeren en zijn er sportieve en muzikale activiteiten voor tijdens de pauzes.

Uit luisteronderzoek na de editie van vorig jaar, bleek dat zes op de tien Vlaamse studenten tijdens Marathonradio afstemde op MNM. "Marathonradio is ondertussen een vaste waarde geworden, zowel voor de studenten als voor MNM. Studenten steunen en leuke radio maken om hen door de examens te loodsen, is een rol die ons als jongerenzender op het lijf geschreven is", besluit MNM-nethoofd Rino Ver Eecke.