Advocaten boksen voor Kom op tegen Kanker

De Antwerpse advocaten hebben met de benefietactie 'Raise the Bar' al minstens 100.000 euro ingezameld voor Kom op tegen Kanker. De cheque werd overhandigd tijdens een boksgala in het justitiepaleis, waar advocaten het deze keer niet met hun woorden, maar met hun vuisten tegen elkaar opnamen. De 'gevechten tegen kanker' werden telkens beslecht door een applausmeter.

De wandelzaal van het Antwerpse justitiepaleis was voor de gelegenheid omgetoverd tot een boksring. De 600 gasten in galakledij konden, als ze dat wilden, met een Maserati van de parking tot aan het paleis rijden. Op het programma stonden zeven boksmatchen tussen veertien advocaten, die daarvoor een jaar lang getraind hadden.


De eerste pleiters die in de ring klommen, waren Walter Damen en Paul Bistiaux, respectievelijk bestuurder bij Beerschot-Wilrijk en afscheidsnemend secretaris van Antwerp. De eerste 'derby' in jaren tussen beide voetbalclubs werd gewonnen door Damen, die een enkelblessure opliep.
De kampen werden aan elkaar gepraat door Slongs Dievanongs en tussendoor waren er dance- en rapbattles. Niet alleen de mannelijke advocaten bonden de bokshandschoenen aan, ook twee vrouwen namen het tegen elkaar op. Romy Geysen won het op applaus van Stevie Van Houdenrogge.
Het laatste gevecht ging tussen Bert Vanmechelen, die in 2014 zijn eerste professionele boksmatch won, en getraind kickbokser Pol Vandemeulebroucke. Die laatste won de wedstrijd, maar niet zonder dat er wat bloed bij hem vloeide.


Het boksgala vormde de afsluiter van de benefietactie 'Raise the Bar'. De Conferentie, die binnen de Antwerpse balie de sociale en culturele activiteiten organiseert, had in oktober alle advocaten uitgedaagd om een dag te werken voor Kom op tegen Kanker. Naast geld werd er in maart ook bloed ingezameld en beantwoordden advocaten gratis alle vragen over de impact van kanker op professioneel gebied. De actie leverde nu al 100.000 euro op, maar daar moeten nog de inkomsten van het boksgala worden bijgerekend.