Bryan Adams troeft Tina Turner af op Radio 2

"Summer of '69" van Bryan Adams is op de eerste plaats geëindigd in de hitlijst "Klassiekers van de jaren 80" op Radio 2. De top drie van de lijst van Radio 2 wordt vervolledigd door "The best" van Tina Turner en "Ik mis je zo" van Will Tura.

Radio 2 heeft van 13 tot 20 uur de lijst "Klassiekers van de jaren 80" uitgezonden. Lars De Groote & Caren Meynen presenteerden het programma met de tachtig favoriete nummers uit de jaren 80 van de luisteraars van Radio 2.

"Summer of '69" van Bryan Adams eindigde even voor 20 uur op de eerste plaats in de lijst, voor "The best" van Tina Turner en "Ik mis je zo" van Will Tura.

In de top tien staan nog bekende namen als Michael Jackson, Queen, Simple Minds, Abba en Depeche Mode. Willy Sommers moest met "Als een leeuw in een kooi" genoegen nemen met de zestiende plaats in de lijst.