Dodehoekongeval in Brugge, fietser slechts lichtgewond

Bij een dodehoekongeval in Brugge is een fietser enkele meters meegesleurd door een vrachtwagen. Als bij wonder raakte de 31-jarige Brugse slechts lichtgewond.

Even na 8 uur reed een vrachtwagen met oplegger op de Sint-Pieterskaai in de richting van Scheepsdalebrug. Aan de Vaartstraat draaide de 49-jarige chauffeur rechtsaf. De man had echter niet opgemerkt dat een fietser rechtdoor wilde. Het slachtoffer raakte klem onder de vrachtwagen, maar kwam gelukkig niet onder de wielen terecht. De brandweer moest ter plaatse komen om de vrouw uit haar benarde positie te bevrijden. Ze raakte slechts lichtgewond, maar verkeert wel in shock.

"Die vrouw heeft dus ontzettend veel geluk gehad. Los van dit specifieke ongeval is het haast niet te geloven dat dergelijke dodehoekongevallen blijven gebeuren", aldus Philippe Tankrey van de Brugse politie.