Gaslek op industrieterrein in Brugge voorlopig gedicht

Het gaslek dat vanochtend op het industrieterrein Ten Briele in Sint-Michiels-Brugge was ontstaan, is voorlopig gedicht. Zo'n 350 werknemers van 2 bedrijven die waren geëvacueerd, mogen opnieuw aan de slag. Het treinverkeer lag even stil, maar is intussen weer op gang.

"Het gaslek was ontstaan naar aanleiding van graafwerken voor de aanleg van fietspaden", zegt Filip Pieters van de politie van Brugge. "Hierop is het bedrijventerrein ontruimd en is het spoorweg- en scheepvaartverkeer in de buurt volledig stilgelegd."

Intussen is er opnieuw treinverkeer, bevestigt Thomas Baeken van Infrabel. "Iets voor 10 uur hebben we de melding gekregen dat de treinen weer mochten rijden. Omstreeks 9.30 uur moesten ze worden stilgelegd. Een half uur lang is er dus geen treinverkeer van en naar Brugge mogelijk geweest. De treinen rijden weer, maar vervolgvertragingen zijn mogelijk."

Eandis bevestigt dat er een aardgasleiding beschadigd is op het industrieterrein Ten Briele. De druk is van de leiding genomen, zodat het lek kon worden gedicht. Later volgen definitieve herstellingen.