Geen M/V meer in Vlaamse overheidsvacatures

Vlaanderen zal bij vacatures bij de overheid voortaan niet langer M/V vermelden. Dat heeft Vlaams minister van Gelijke Kansen en Bestuurszaken Liesbeth Homans (N-VA) beslist. Vlaanderen kiest niet voor de vermelding M/V/X die her en der opduikt, maar laat de afkortingen gewoon weg.

"We moeten als Vlaamse overheid het goede voorbeeld geven", vindt Homans. "Niet alleen zijn die M/V in de meeste gevallen irrelevant, ook niet iedereen identificeert zich als 'man' of 'vrouw'."

Volgens Homans zullen alle vacatures ook gescreend worden en genderneutraal worden gemaakt. Zo zal er bijvoorbeeld niet worden gesproken over een "poetsvrouw", maar over een "poetshulp". Om alle mogelijke misverstanden uit de wereld te helpen, zullen alle vacatures ook expliciet vermelden dat "talent de voorkeur krijgt op gender, afkomst, geaardheid, handicap of chronische ziekte".

Alle vacatures bij de Vlaamse overheid zijn te vinden op www.werkenvoorvlaanderen.be