Honderdtal Belgische producten in de prijzen bij "Superior Taste Awards"

Een honderdtal voedingswaren van Belgische bedrijven hebben de "Superior Taste Award" ontvangen, een prijs die ieder jaar door het International Taste & Quality Institute (ITQI) wordt uitgereikt aan voedingsproducten met een goede tot uitzonderlijke smaak. Voor de toekenning van de prijzen proefden een zestigtal chefs en een zestigtal sommeliers blind van zowat 1.300 producten.

Een voedingsproduct kan 1, 2 of 3 sterren krijgen voor respectievelijk goed smakende, opmerkelijke en uitzonderlijke producten. Producten die gedurende drie opeenvolgende jaren met 3 sterren bekroond zijn, krijgen een "Crystal Taste Award". Voor België gaat het dit jaar om de "Croissant feuilleté au beurre" van Culture Pains en de Speculoospasta van biscuiterie Jules Destrooper.

In 2014 kregen twee andere producten van Jules Destrooper eveneens een Crystal Taste Award: het Amandelbrood en de Natuurboterwafel. Deze twee producten viel ook dit jaar een quotering van 3 sterren te beurt.

Daarnaast werd voor het eerst een "Diamond Taste Award" uitgereikt aan producten die de afgelopen 10 jaar zeven keer een quotering van 3 sterren kregen. Daarbij zijn (nog) geen Belgische laureaten.