Miss Piggy krijgt feminismeprijs

Miss Piggy, de diva van de "Muppet show", heeft in New York een gerenommeerde feminismeprijs ontvangen voor haar bijdrage aan de maatschappij. Ze kreeg de prijs van het Sackler Centrum voor Feministische Kunst, dat jaarlijks een vrouw in de kijker zet die een voortrekkersrol speelt in haar vakgebied.

"Miss Piggy heeft een buitengewoon karakter, ze is vastberaden en ze heeft lef. Ze heeft generaties fans geleerd met tegenslagen om te gaan", aldus het centrum.

Miss Piggy zelf vindt de prijs niet meer dan terecht. "Ik ben blij maar niet verrast dat ik deze prijs in ontvangst mag nemen", zei ze. "Het is fantastisch om zo gevierd te worden en deze eer te delen met andere legendes, rolmodellen en pioniers van vrouwelijke geweldigheid. Dit is een hoogtepunt, in een rij van hoogtepunten waaruit mijn leven bestaat".

Kermit de Kikker, het vriendje van Miss Piggy die in het publiek zat, was naar eigen zeggen zeer trots op haar.

Miss Piggy werd bedacht door poppenspeler Jim Henson. Haar stem is altijd gespeeld door een man.

Eerder wonnen onder anderen Nobelprijswinnares voor Literatuur Toni Morrison en operazangeres Jessye Norman de prijs.