Ravage op E34 na drie verschillende ongelukken

Op de E34 in Turnhout, richting Nederland, zijn vannacht en vanmorgen 3 zware ongelukken gebeurd, met veel verkeersellende tot gevolg. Pas 14 uur na het eerste ongeluk werd de snelweg vrijgemaakt.
Bij het derde ongeluk waren twee vrachtwagens en een auto betrokken.

Iets voor middernacht reed een vrachtwagen tegen de middenberm en kantelde (1e foto onderaan). De lading, palletten en dozen met bijtende producten, moest handmatig worden verwijderd, wat heel wat tijd in beslag nam en daardoor ook tot een file leidde. 

In die file reden rond 5 uur vanmorgen 3 vrachtwagens op elkaar in. Een van de vrachtwagenchauffeurs zat gekneld en moest door de brandweer worden bevrijd. Hij werd met zware verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis. De lading van een van de vrachtwagens -zware stalen platen- was verschoven, wat meteen ook de takeling van de truck bemoeilijkte (2e foto onderaan). De E34 werd ook volledig afgesloten, wat het fileleed alleen maar groter maakte.

Maar het einde van de ellende was nog niet in zicht. Rond 8.15 uur botsten in de staart van de file nog eens 2 vrachtwagens en een auto (foto boven). Bij dit derde ongeluk vielen 3 lichtgewonden, de materiële schade is opnieuw groot.

"Bovendien kwam bij een van de aanrijdingen hydraulische olie op de weg terecht, een hardnekkig goedje dat de brandweer niet opgeruimd kreeg", zegt Hajo Beeckman van het Vlaams Verkeerscentrum. De Civiele Bescherming kwam ter plaatse om de weg schoon te maken, maar zolang bleef de snelweg afgesloten. Pas iets voor 14 uur, 14 uur na het eerste ongeluk dus, werd de weg vrijgemaakt.

Weg versperd, hoe omrijden?

Het Vlaams Verkeerscentrum geeft volgend routeadvies: "Alle verkeer op de E34 richting Eindhoven (NL) moet de snelweg verlaten via uitrit 24 Turnhout-Centrum. Volg de calamiteitenroute met letter P tot oprit 25 Oud-Turnhout, waar u opnieuw de snelweg op kan".

Verkeer over de lange afstand rijdt beter om via de E19 Antwerpen-Breda.