Renson neemt het Italiaanse bedrijf Corradi over

Het West-Vlaamse bedrijf Renson, producent van zonweringen en terrasoverkappingen, neemt het Italiaanse bedrijf Corradi over. De overnameprijs werd niet vrijgegeven. "De merknaam Corradi blijft bestaan, waardoor de continuïteit van het bedrijf en zijn activiteiten gegarandeerd is", meent Renson.

Corradi is gespecialiseerd in de ontwikkeling, productie en verdeling van terrasoverkappingen onder de naam Pergotenda. "Met deze overname breidt Renson zijn kennis en expertise in outdoorproducten verder uit en verstevigt het zo ook de positie van beide merken op de markt van de terrasoverkappingen", vertelt CEO Paul Renson.

Corradi startte zijn activiteiten in 1978 met de productie van doekzonwering in Bologna. Sinds 1998 ontwikkelt en produceert de firma ook de bekende op maat gemaakte Pergotenda-terrasoverkappingen. In 2010 opende het bedrijf nog een assemblage- en productievestiging in het Amerikaanse Dallas en sinds 2011 is er ook een verkoopkantoor in de Franse stad Lyon.

Renson draaide vorig jaar een omzet van 125 miljoen euro. Corradi, dat een 90-tal mensen tewerk stelt, klokte in 2014 af op 20 miljoen euro. "Dit is een mooie schaalvergroting voor Renson. Ook geografische worden onze activiteiten wereldwijd versterkt", besluit het bedrijf.