Sikhs blijven hoofddoekenverbod in scholen aanvechten

De sikh-gemeenschap blijft het hoofddoekenverbod in scholen aanvechten. In het gemeenschapsonderwijs mogen leerlingen geen religieuze symbolen dragen, maar de sikhs willen dat hun kinderen in elke school hun tulband of patka kunnen dragen.
archieffoto

Vorig jaar had de Raad van State al beslist dat een 13-jarige jongen uit de Sikh-gemeenschap zijn tulband toch mag dragen op school. Nu proberen de sikhs hetzelfde te verkrijgen in 6 andere scholen in de regio's Hasselt en Sint-Truiden, door hen een ingebrekestelling te sturen. 

"We proberen die toestemming opnieuw te verkrijgen, zonder juridische procedures, omdat we denken dat, gelet op de inhoud van de arresten, die schoolreglementen niet langer kunnen standhouden", zegt hun advocaat Pieter-Bram Lagae. "De scholengroepen vaardigen die reglementen uit, maar nu moeten we de scholen in kwestie aanschrijven dat de leerling niet akkoord is met het schoolreglement."

Als de scholen toch volharden in het verbod, komen er gerechtelijke procedures.

Meest gelezen