Steve Martin in de bloemen gezet in Los Angeles

De Amerikaanse acteur en komiek Steve Martin is uitgebreid gefêteerd in Los Angeles. De 69-jarige acteur werd onderscheiden met de oeuvreprijs van het American Film Institute (AFI). "Steve Martin was de eerste komiek met een rockstergehalte", zei Tina Fey op de ceremonie.

De Amerikaanse acteur en komiek Steve Martin is uitgebreid in de bloemetjes gezet door het American Film Institute. Tijdens een groots opgezet gala werd Martin bekroond met de AFI Lifetime Achievement Award.

Onder anderen Steve Carell, Diane Keaton, Martin Short, Jack Black en Tina Fey hadden niets dan lovende woorden voor de carrière van Steve Martin.

"Hoe kan ik al deze grappige mensen overtreffen in mijn bedankingsspeech. Dat is eenvoudig. Deze avond betekent heel veel voor mij. Als kind doste ik me uit in mijn beste kleren en speelde ik dit gala na", grapte Martin.

Steve Martin is bekend van films als "Parenthood", "The man with two brains", "Planes, trains & automobiles" en "Roxanne". Hij kreeg de oeuvreprijs van het AFI uiteindelijk uit handen van Mel Brooks, die de onderscheiding vorig jaar in ontvangst mocht nemen.