Zo blokken jullie bij deze zomerse temperaturen

Het is weer die tijd van het jaar dat menig student zijn tanden stukbijt op zijn cursussen. Alsof blokken op zich de studenten nog niet genoeg laat zweten, is vandaag ook de zon overvloedig van de partij. Studeren bij 30 graden en meer is immers geen sinecure. Inspiratie nodig? Zo pakken andere studenten het aan.

Zweten en puffen boven boeken, cursussen en nota's; er zijn fijnere manieren om een zonnige vrijdag in juni door te brengen. Spijtig genoeg is deze maand voor veel studenten traditioneel de blok- en examenperiode. Wij vroegen ons af hoe studenten deze zonnige dag doorbrengen.

Sommige studenten verkiezen te studeren in een donker hoekje "al huilend, zoals elke blokperiode". Anderen opteren voor blokken in de tuin of in het groen, het liefst met iets lekkers in de buurt. Sommige studenten zoeken verfrissing bij de ventilator of met een koel drankje. Anderen vinden dan weer steun bij hun konijntje.

Bekijk hieronder een overzicht van de opvallendste inzendingen:

Adel maakt de blok een beetje aangenamer met een ventilator en een alcoholvrije cocktail. "Zo moet dat zijn."

Ann zit met haar "studievriendjes" in het park met een cursus embryologie om de ontwikkeling van zaad- en eicellen tot een volwaardig dier te vertellen.

Lyna vindt het mooie weer niet zo erg. "Soms valt dat nogal mee, in de tuin."

Céline heeft geen zonnecrème nodig, maar studeert talen op de soundtrack van "My fair lady". "En dat is ook niet mis."

Inèz nam daarnet even pauze met de ijsvogels, maar kroop daarna plichtsbewust terug achter haar boeken in een donkere kamer.

Charlotte maakt bloemenkransjes in het gras.

Ellen zit ietwat beschut van de zon, maar toch buiten te studeren. Mét uiteraard fruit bij de hand.

Gino blokt in de schaduw buiten met zijn voeten in ijskoud water.

Lionel studeert veilig binnen, goed afschermd van de zon. Met een knuffel van zijn konijntje Miro tussendoor kan hij er helemaal tegen. "Bovendien is hij al even ijverig en geïnteresseerd als ikzelf in de cursus."

Sietske studeert buiten met zicht op de tuin. Meloen, ijskoud water en zonnecrème bij de hand en MNM-Marathonradio op de achtergrond.

Elke studeert in het bijzijn van haar kat.

Jens is geen student meer, maar laat weten dat hij wél van thuis uit in het zonnetje werkt vandaag.