27 festivalgangers gewond bij blikseminslag op Rock am Ring

Op het festival Rock am Ring in Mendig, in het westen van Duitsland, zijn zeker 27 mensen gewond geraakt toen de bliksem insloeg op de weide. De gewonden werden overgebracht naar ziekenhuizen in de buurt, zes festivalgangers zijn zwaargewond.

Het onweer barstte los in de nacht van vrijdag op zaterdag na een snikhete dag. Vanwege de naderende storm werd een concert van dj Fritz Kalkbrenner verschoven en uiteindelijk afgelast.

Festivalgangers werden verzocht om veilige oorden op te zoeken. Uiteindelijk vielen bij het hevige onweer 33 gewonden, meldt de organisatie. De storm zou zo'n 45 minuten gewoed hebben en blies tenten omver.

Vandaag gaat het rockfestival gewoon door, morgen is het de laatste dag. Rock am Ring wordt dit jaar voor het eerst gehouden op een voormalige militaire vliegbasis. Het festival is een van de populairste van Duitsland. Gisteren streken 50.000 bezoekers neer in Mendig.