Lustpil voor vrouwen bijna op Amerikaanse markt

"Viagra voor vrouwen", zo'n pilletje is wellicht dit jaar nog te verkrijgen in Amerika. De adviescommissie van de Food And Drug Administration (FDA) heeft daarvoor -eindelijk- haar goedkeuring gegeven.
© BSIP / Reporters

Flibanserin, dat is de naam van het roze pilletje dat binnenkort het libido van Amerikaanse vrouwen moet opkrikken. Na twee afkeuringen, heeft de adviescommissie van de FDA het pilletje eindelijk goedgekeurd. Dat advies is niet bindend, maar de FDA staat erom bekend zijn adviescommissie te volgen.

De definitieve beslissing zal nog voor 18 augustus worden genomen. In tussentijd moeten de makers van Flibanserin de veiligheidsrisico's die met het pilletje verbonden zijn, nog eens extra bekijken. Vermoeidheid, lage bloeddruk en flauwvallen kunnen namelijk neveneffecten zijn. De bijsluiter moet al zeker worden aangepast en er zal ook gevraagd worden om het middel alleen op doktersvoorschrift te verkopen.

Flibanserin werd eerst bestudeerd als antidepressivum, maar werd na testen bij (vrouwelijke) proefpersonen bestudeerd als een libidoverhogende pil. Als het middel er komt, dan zal het wellicht gericht zijn op vrouwen vlak voor de menopauze.