Meer dan 400 lichamen geborgen na scheepramp in China

Het dodental na de scheepsramp op de Jangtse-rivier in China is opgelopen tot 431. Volgens de autoriteiten is het kapseizen van de Eastern Star te wijten aan plotse harde winden. Toch zijn ook de kapitein en een ingenieur aangehouden.

In de nacht van donderdag op vrijdag is het schip rechtgetrokken. Sindsdien konden reddingswerker veel beter op zoek naar lichamen die binnenin de boot vastzitten. Intussen zijn 431 lichamen geborgen.

Alles samen hebben zo'n 14 mensen de ramp overleefd, onder wie ook de kapitein. Hij werd al opgepakt, net als een ingenieur.

De Eastern Star kapseisde op maandag. Het schip had zo'n 450 mensen aan boord, vooral oudere Chinese toeristen. Nu al is zeker dat het de zwaarste scheepsramp is in China in 70 jaar.