Tientallen doden bij zware gevechten in Jemen

Op de grens tussen Jemen en Saudi-Arabië is het gisteren tot zware gevechten gekomen. Volgens de coalitie onder leiding van Saudi-Arabië kwamen 4 Saudische soldaten om en vielen er "tientallen doden" bij de Jemenitische rebellen.
Archieffoto

De coalitie beweert dat de aanvallen in het grensgebied "gecoördineerd en gepland" gebeurden, door een groep van de republikeinse garde die trouw bleef aan de ex-president van Jemen, Ali Abdallah Saleh. Zij kregen de steun van de Houthi-milities, luidt het nog. Het zou de bedoeling geweest zijn om de grens over te steken, maar dat werd verhinderd, aldus Ryad.

Saudi-Arabië heeft naar eigen zeggen ook een scud-raket neergehaald die door Houthi-rebellen uit Jemen was afgevuurd. Het Saudische nieuwsagentschap zegt dat de raket gericht was op een stadje aan de grens met Jemen.

Saudi-Arabië voert al wekenlang bombardementen uit op stellingen van de rebellen in Jemen. Daarbij zijn al ruim 2.000 doden gevallen. Later deze maand, op 14 juni volgens diplomaten, is er een VN-vredesconferentie gepland. De Jemenitische regering in ballingschap zal eraan deelnemen, net als de Houthi's.