Auto rijdt in op huis in Zonnebeke

Een automobilist heeft deze nacht zware schade veroorzaakt aan een woning langs de Moorsledestraat in Zonnebeke. De man raakte gewond, maar verkeert niet in levensgevaar. De bewoner en vier kinderen kwamen er met de schrik vanaf.

De autobestuurder uit Zillebeke reed rond 1 uur in de richting van Zonnebeke toen hij plots de controle over zijn stuur verloor. Het voertuig knalde tegen een woning en kwam aan de andere kant van de weg tot stilstand. De man werd naar het ziekenhuis gebracht met wellicht enkele breuken.

Het aangereden huis raakte zwaar beschadigd. Zo was er een groot gat geslagen in de gevel. De bewoner zat op het moment van het ongeval nog naar de televisie te kijken. Hij bleef ongedeerd. Ook vier kinderen die zich in de woning bevonden, raakten niet gewond.

De brandweer kwam ter plaatse om de brokken op te ruimen en het huis te stutten. Het gat werd dichtgemaakt met planken en een zeil. De bewoners kunnen er blijven wonen. De straat werd ter hoogte van het ongeval een hele tijd afgesloten voor alle verkeer.