Brandweer laat gasleiding opnieuw uitbranden in Veltem-Beisem

De brand aan een gasleiding tussen Kampenhout en Veltem-Beisem is sinds gisteravond weer opgeflakkerd. De brandweer laat de ondergrondse hogedrukleiding van Solvic opnieuw gecontroleerd uitbranden omdat er nog restanten ethyleen inzitten.

De gasleiding werd vrijdagavond getroffen door een blikseminslag en vatte vuur. De leiding transporteert ethyleen en loopt van Kampenhout tot Veltem-Beisem, een deelgemeente van Herent. De brandweer liet het vuur gisteren uitdoven, terwijl werknemers van Solvic herstellingswerken uitvoerden.

Maar afgelopen werd besloten om de leiding opnieuw te laten uitbranden op het grondgebied van Veltem-Beisem. Er bleken nog altijd deeltjes ethyleen, een gasvormige zware koolwaterstof, in te zitten.

Dat proces loopt vandaag door tot alle gevaar geweken is. Technici van Solvic werken aan het dichten van een lek in het afgesloten gedeelte. Pas als al het gas effectief verdwenen is, kan de leiding opnieuw gebruikt worden.