Burgemeester Sint-Gillis verbiedt bijeenkomst van omstreden Dieudonné

De burgemeester van Sint-Gillis Charles Picqué (PS) heeft een bijeenkomst om 15 uur aan het Zuidstation van de Franse omstreden komiek Dieudonné verboden. Dat is bij het kabinet van de burgemeester vernomen.
PK

De burgemeester neemt de beslissing op grond van de vrees voor de verstoring van de openbare orde, op basis van rapporten van OCAD (Orgaan van Coördinatie voor de Analyse van de Dreiging) en rapporten van de politie van de zone Zuid. Ook samenkomsten van mensen die voor of tegen Dieudonné willen betogen zijn verboden.

Vorige maand verbood de Brusselse burgemeester Yvan Mayeur (PS) ook al - met een politiebeschikking - een optreden van de Franse komiek. Enkele honderden mensen hoorden het nieuws pas toen ze stonden te wachten voor de poorten van Tour & Taxis, waar het optreden zou plaatsvinden.

Dieudonné is omstreden omdat hij tijdens zijn optreden antisemitische uitspraken zou doen. In Frankrijk is hij veroordeeld voor het verheerlijken van terreur.