Motorzaak in Ruddervoorde helemaal verwoest door zware brand

In Ruddervoorde heeft een zware uitslaande brand een motorenspeciaalzaak volledig in de as gelegd. Door de enorme rookontwikkeling moeten buurtbewoners hun ramen en deuren nog steeds dichthouden, maar de brand is wel onder controle. Tijdens de bluswerken liepen twee brandweermannen lichte verwondingen op.

Het hele pand en een loods stonden in lichterlaaie. De brandweer kon niets anders doen dan de gebouwen gecontroleerd te laten uitbranden. "Het ging om een heel hevige brand die meteen uitsloeg", meldt burgemeester Luc Vanparys. "In de zaak stonden wel honderd motoren. De garage, de toonzaal en de woonruimte zijn volledig in de vlammen opgegaan."

De brandweer van Ruddervoorde kreeg bijstand van een zestal korpsen uit de buurt. Ook een handvol boeren kwamen af met grote tonnen water. Zo zijn de hulpdiensten erin geslaagd om de omliggende gebouwen te vrijwaren. Een brandweerman raakte bevangen door de rook, een collega liep een spierblessure op. Andere slachtoffers zijn er niet, op het moment dat de brand uitbrak was geen personeel aanwezig in de zaak.

De brand ging gepaard met een grote rookpluim (zie foto onderaan). Buurtbewoners werd daarom gevraagd om ramen en deuren dicht te houden. De brand zelf is onder controle, de brandweer wel nog aan het nablussen. Wellicht kan de branddeskundige pas morgen ter plaatse gaan om de oorzaak te onderzoeken. 

Meest gelezen