Picknick op het Beursplein tegen nieuwe parkings en "miniring"

Op het Beursplein, in het centrum van Brussel, heeft een picknick plaatsgevonden tegen de autovrije zone die het stadsbestuur wil creëren. De organisatie Picnic The Streets is tevreden dat de centrale lanen verkeersvrij worden maar de manier waarop is niet goed.

Zo'n 1.500 picknickers protesteerden onder de slogan "Ja maar nee". Ze verwelkomen de geplande voetgangerszone in het centrum, maar zijn tegen de nieuwe parkings in het centrum en tegen een nieuwe, zogenoemde "miniring".

"Brouckere, de Beurs en Fontainas worden echte pleinen, daar zijn we heel blij mee maar we zijn niet blij met de manier waarop. De autoriool Anspach wordt 100 meter verschoven waardoor het verkeer nog meer terechtkomt in wijken die voorzien zijn voor de bevolking. Tel daar nog eens bij dat daar 4 nieuwe parkings gepland worden, dan geef je als stad écht wel de boodschap "Kom met de auto naar Brussel". Tegelijkertijd gaat men de openbaar vervoergebruikers eigenlijk benadelen door de buslijnen ver van het centrum te leggen", luidt het bij Picnic The Streets.   

Er komt nog een petitie om het stadsbestuur te overtuigen om de bestaande mobiliteitsplannen te herzien. De petitie gaat uit van bewoners, verenigingen en handelaars.