Ronnie Gilbert van The Weavers is overleden

De Amerikaanse folkzangeres Ronnie Gilbert is op 88-jarige leeftijd overleden. Gilbert maakte deel uit van de succesvolle folkgroep The Weavers, die opgericht werd door Pete Seeger. De groep is bekend van nummers als "If I had a hammer" en "Wimoweh".
1980 AP

De Amerikaanse folkzangeres Ronnie Gilbert is op 88-jarige leeftijd een natuurlijke dood gestorven. De zangeres is vooral bekend van haar werk bij The Weavers.

The Weavers was een populaire folkband in de jaren 50. De groep bestond uit Pete Seeger, Lee Hays, Fred Hellerman en Ronnie Gilbert.

Door het politieke activisme van de groep werd de band midden de jaren vijftig op de zwarte lijst gezet van de Amerikaanse autoriteiten. Gilbert bleef zich heel haar leven politiek engageren en kwam op voor onder anderen de zwarte gemeenschap in de VS en de Palestijnse bevolking.

In 2006 kreeg The Weavers een Grammy Award voor het invloedrijke oeuvre van de band.