Twee mannen opgepakt na verijdelde aanslag op kerk in Parijs

In Parijs zijn deze morgen twee mannen opgepakt die mogelijk hulp hebben geboden aan een 24-jarige student die wordt verdacht van moord en het beramen van een aanslag tegen minstens een kerk in de regio Parijs.

De twee mannen van rond de dertig werden rond 6 uur 's ochtends opgepakt in Limay en Mantes-la-Jolie, ten westen van Parijs, aldus Franse media. De twee kunnen tot 96 uur vastgehouden worden in het onderzoek naar "bendevorming in verband met een terroristische onderneming".

De Frans-Algerijnse hoofdverdachte zit sinds 24 april vast. Hij wordt beticht van de moord op een 32-jarige vrouw op 19 april in Villejuif, nabij Parijs, en van het beramen van een aanslag tegen minstens een kerk in de voorstad.

Eind april waren al drie mensen opgepakt in het onderzoek naar mogelijke medeplichtigen, van wie er uiteindelijk eentje in verdenking werd gesteld.