VBO: "Taxshift gaat jobs, groei en investeringen creëren"

Het Verbond van Belgische Ondernemingen (VBO) is voorstander van een taxshift "omdat die jobs, groei en investeringen gaat creëren". Dat zegt gedelegeerd bestuurder Pieter Timmermans in "De zevende dag".

"Ik denk dat alle analyses op tafel liggen om tot een goede taxshift te komen die voor 30.000 tot 50.000 extra jobs zorgt", liet Timmermans verstaan.

Voka-voorzitter Michel Delbaere plaatse onlangs wel vraagtekens bij de wenselijkheid van een taxshift. Maar volgens VBO-topman Timmermans is de boodschap van Delbaere niet volledig overgenomen. "Een taxshift is niet nodig wanneer dat gecompenseerd wordt door maatregelen die het economisch ondernemen weer fnuiken. Dat laatste heeft men nooit gezegd", zegt Timmermans.

"Ik zou het positief formuleren: een taxshift is nodig want hij gaat jobs, groei en investeringen creëren", zegt de VBO-topman. Voorwaarde is wel dat de taxshift niet tenietgedaan wordt door andere maatregelen die nefast zijn voor de ondernemingen.