Al meer dan 3.000 organisaties geregistreerd op goededoelen.be

Ongeveer 3.000 organisaties hebben zich de afgelopen maanden al geregistreerd op de website goededoelen.be. Dat laat de Koning Boudewijnstichting weten, die het initiatief heeft gelanceerd en de portaalsite beheert. De nieuwe website is al enkele maanden online maar werd vandaag pas officieel voorgesteld en gelanceerd. De site moet fungeren als een toegangspoort voor het grote publiek naar het verenigingsleven.

Via de website is een uitgebreide gegevensbank ter beschikking van iedereen die zich engageert of zich wil engageren, organisaties en schenkers. Ook geeft de site antwoord op een groot aantal vragen die potentiële schenkers, vrijwilligers en verenigingen zich kunnen stellen.

Elke organisatie zonder winstoogmerk kan een fiche maken op goededoelen.be met informatie over de doelstelling, de activiteiten en het doelpubliek, de financiële gegevens, het personeelsbestand en het aantal vrijwilligers. Meer dan 3.000 organisaties hebben dat inmiddels ook gedaan, en er werden de vier laatste maanden al 80.000 pagina's bekeken door 15.000 unieke bezoekers.

Volgens de Koning Boudewijnstichting hebben de organisaties er alle baat bij om zich te registreren, want winnen ze zo aan transparantie, zichtbaarheid en inspiratie.

Meest gelezen