"De kinderen zullen hun vader nu nog meer waarderen"

"Je zal ontmand worden door de wereld van artiesten, door de Latijnse gemeenschap van mannen, door de wereld." Actrice Zoë Saldana stond enigszins sceptisch toen haar echtgenoot Marco Perego, een kunstenaar met Italiaanse roots, aankondigde dat hij de naam van zijn vrouw wilde overnemen bij hun huwelijk in 2013. Omdat vooral vrouwen de familienaam van hun echtgenoot overnemen, kreeg de uitspraak in een interview voor lnStyle, wereldwijde aandacht. Via Facebook gaf Saldana zelf nadien meer uitleg.

"Vaders, zonen, broers, mannen waar dan ook, jullie geslacht zal niet uitsterven als je de familienaam van je partner overneemt, of als zij haar eigen naam behoudt."

"Ik voelde me zo trots dat mijn echtgenoot besliste om mijn familienaam ook de zijne te maken. Ik twijfelde wel even, maar hij zei niet alleen: "I don’t give a shhheeeetttt" (met een sterk Italiaans accent). Hij vroeg me ook: "Waarom zou ik het niet doen? Waar ben je zo bang voor?" Ja, waar ben ik eigenlijk zo bang voor?"

"Mannen, jullie zullen hierdoor niet ophouden te bestaan. Jullie zullen eerder herinnerd worden als iemand die voor verandering koos. Onze zonen zullen hun vader nog meer bewonderen omdat hij een voorbeeld wilde zijn."

"Ik daag jullie uit om out of the box te denken. Laten we mannelijkheid herdefiniëren. Een echte man is een leider naast zijn partner. Hij beseft dat hij niets alleen kan."

"Ik hoop dat de aandacht nu niet enkel een soort roddel is, maar wel een inspiratie om te zien wat echt belangrijk is. Laten we de beperkingen die we uit het verleden meedragen loslaten en een nieuwe weg inslaan."

Zoë Saldana is vooral gekend voor haar rollen in "Avatar", "Gardians of the galaxy" en "The book of life". Ze huwde in juni 2013 met Perego en beviel in november 2014 van een tweeling, Bowie Ezio en Cy Aridio.