Belangenvereniging all1 neemt het op voor alleenwoners

Vandaag gaat de eerste belangenvereniging voor alleenwoners van start in ons land. Initiatiefneemster van all1 is Carla De Jonghe, Open VLD-politica en zelf ervaringsdeskundige. Zij wijst erop dat in België 1 op de 3 huishoudens een alleenwoner is. In grote steden zoals Brussel is dat zelfs 1 op de 2. "Met een website en een Facebookpagina willen we de singles samenbrengen", zegt Dejonghe.
© Zoonar/C.Partners - www.belgaimage.be

De groep alleenwoners is zeer divers: het gaat om man en vrouw, met en zonder kinderen, jong en minder jong, single of in een lat-relatie. Zij hebben het vaak moeilijk om een betaalbare woning te vinden. En op reis moeten ze meer betalen voor een hotelkamer door de singletoeslag die wordt gevraagd. All1 wil de belangen verdedigen van alleenwoners.

“Alleenwoners worden met een aantal problemen geconfronteerd op het vlak van fiscaliteit, huisvesting, erfenis, enzovoort die niet gelden voor koppels. All1 wil hierover een maatschappelijk en politiek debat op gang brengen, maar ook wetenschappelijk onderzoek rond de thematiek bevorderen. We werken daarom nu al samen met de Wetenschapswinkel. Het streefdoel is echter om te komen tot een leefvormneutrale regelgeving binnen een maatschappij met een meer waarheidsgetrouw beeld van de zeer diverse groep alleenwoners”, legt Dejonghe uit.

All1 heeft ook een eigen internetpagina.

Meest gelezen