Magazines van Think Media in de etalage

De noodlijdende uitgever Think Media Magazines heeft van de rechtbank van koophandel van Antwerpen bescherming tegen zijn schuldeisers gekregen. De Tijd meldt dat de uitgever van onder meer P-Magazine, Ché en Menzo op zoek gaat naar een overnemer voor de tijdschriften en websites van Think Media.

De markt van de magazines zit in zwaar weer en Think Media heeft beslist om een overnemer te zoeken voor zijn magazines. Bijna alle bladen in Vlaanderen zagen de voorbije jaren hun oplage dalen.

Dochteronderneming Think Media Magazines geeft onder meer de tijdschriften P-Magazine, Ché, Menzo, Motoren & Tourisme uit en heeft de websites clint.be en demotorsite.be in portefeuille.

De Tijd maakte bekend dat Think Media Magazines maandag gebruikgemaakt heeft van de wet op de continuïteit van de ondernemingen om bescherming tegen de schuldeisers te krijgen tot midden augustus. 

Een gerechtelijk mandataris gaat nu op zoek naar een overnemer voor Think Media Magazines. Vorige maand gaf Maurice De Velder van Think Media aan dat een verkoop van de magazines wordt overwogen. Als Think Media een koper vindt voor Think Media Magazines, zal het zich focussen op de verkoop van buitenreclame.

Meest gelezen