Michel Tubbax stapt op als CEO Vlaams-Brusselse Media

Michel Tubbax stapt op als CEO van Vlaams-Brusselse Media, de fusiegroep die o.a. radiozender FM Brussel omvat. De plannen om de zender op te doeken en de hele organisatie te herstructureren, worden on hold gezet tot 15 oktober. Dat is vanavond beslist tijdens een raad van bestuur.

Tubbax blijft nog de lopende zaken opvolgen in afwachting van een nieuwe CEO ad interim, maar hij zal niet meer op de werkvloer verschijnen.

Michel Tubbax kwam meer dan een half jaar geleden aan het hoofd te staan van Vlaams-Brusselse Media, de fusiegroep die toen enkele maanden voordien was opgericht en Brussel Deze Week, FM Brussel, brusselnieuws.be, tvbrussel en Agenda overkoepelt. Hij werd destijds aangezocht om de groep te stroomlijnen tot een slagkrachtige mediaorganisatie.

FM Brussel blijft voorlopig bestaan in zijn huidige vorm

Vorige week maakte de CEO bekend dat radiozender FM Brussel zou worden opgedoekt, de meest drastische van een reeks herstructureringsmaatregelen bij de vzw Vlaams-Brusselse Media.Tegen de beslissing was massaal protest gerezen van de Brusselaars en ook vanuit politieke hoek.

Op een raad van bestuur is de beslissing vanavond "on hold" gezet. Een werkgroep onder leiding van algemeen hoofdredacteur Jeroen Roppe krijgt tot 15 oktober de tijd om een nieuwe strategie uit te werken. Dat is het moment waarop een nieuw jarenplan voor de subsidies moet worden ingediend. In afwachting van de nieuwe voorstellen, blijft FM Brussel bestaan in zijn huidige vorm.

"We zijn blij dat onze drie eisen -dat de CEO niet meer in de organisatie actief kan zijn, dat de radiozender FM Brussel moet behouden blijven en dat het personeel zijn toekomst mee wil vormgeven- ingewilligd zijn, maar 15 oktober is wel heel kort dag", zegt Nadia Scheys van FM Brussel. Het voltallige personeel buigt zich morgen over de beslissing.

Meest gelezen