Festivalseks niet altijd even veilig

Festivalseks is voor veel luisteraars van Studio Brussel de gewoonste zaak van de wereld. Dat blijkt uit de resultaten van een internetenquête van Studio Brussel en "Volt" die door meer dan 17.000 mensen werd ingevuld. Bijna 75 procent van de bevraagden heeft ooit seks gehad op een festival, seks in de breedste zin van het woord: van kussen tot vrijen. Maar dat gebeurt niet altijd veilig.
Jokko

De overgrote meerderheid van de ongeveer 13.000 mensen van de 17.000 deelnemers aan de enquête heeft gekust op een festival (88 procent).  Eén op de vier kussers kuste voor het eerst op een festival.

Driekwart van hen geeft aan dat ze ooit geslachtsgemeenschap hadden op een festival en tien procent van hen werd ontmaagd. Opvallend is dat bijna 30 procent van de festivalgangers die de enquête invulden, aangeeft dat ze geen condoom gebruiken bij geslachtsgemeenschap met iemand die ze op het festival ontmoet hebben.

Het belang van seks op een festival mag niet overschat worden volgens de internetbevraging. Festivalseks krijgt een score van 2,4 op 5 door de ondervraagden, tegenover 4,6 op 5 voor de muziek en 4,7 op 5 voor de sfeer.

Een uitgebreid overzicht van de resultaten vindt u op de website van Studio Brussel. De zender bespreekt vanaf 16 uur de resultaten in het programma van Vincent Byloo. En vanavond is er een discussie in het Eén-programma "Volt".

Meest gelezen