"Dit was 'm dan. De laatste mag het licht uitdoen"

Op Studio Brussel was de allerlaatste uitzending van "Duyster" te horen, het iconische programma van Ayco Duyster dat vijftien jaar op de VRT-radiozender was te horen. Twitter is in rouw.
©Joost Joossen

"Dit was 'm dan. De laatste mag het licht uitdoen. Maak er nog een hele mooie nacht van. Groeten krijg je nog van Eppo (Janssen, samensteller van het programma, nvdr) en Ayco. Dank jullie wel voor alles." Met die woorden sloot Ayco Duyster vanavond de allerlaatste uitzending van "Duyster" af.

Begin juni raakte bekend dat de presentator overstapt van Studio Brussel naar Radio 1. Daarmee viel ook het doek over "Duyster", het programma vol weemoedige muziek dat ze vijftien jaar op zondagavond op Studio Brussel presenteerde.

Vanavond was het dan zo ver: de allerlaatste uitzending van "Duyster". Tot middernacht draaide Duyster plaatjes. Als laatste nummer koos ze voor  "Untitled #8" van Sigur Rós, ook wel bekend als "The pop song". Twitter is in rouw.

Meest gelezen