Man die op menigte inreed in Graz kan nog niet worden ondervraagd

De 26-jarige man die gisteren met zijn wagen tientallen mensen aanreed op een plein in Graz in Oostenrijk, kan nog niet worden ondervraagd vanwege zijn psychologische toestand. Dat heeft de politie verklaard. De man kon zelfs niet antwoorden op vragen van de arts die hem onderzocht.

De man reed gisteren opzettelijk met een hoge snelheid in op een plein in Graz, waar veel cafés zijn. Hij viel ook enkele mensen aan met een mes. Daarbij kwamen 3 mensen om het leven en raakten 34 anderen gewond. Onder hen zijn er enkele in kritieke toestand.

Volgens de eerste elementen van het onderzoek vertoont de man symptomen van een psychose en was hij al gekend voor feiten van geweld, waardoor hij eind mei werd uitgesloten uit zijn ouderlijk huis.

Ondertussen is Graz gehuld in rouw. Gisterenavond kwamen duizenden mensen samen voor een wake. Op het centrale plein van de stad is een groot bord opgesteld met daarop "Graz in rouw" en op de plaats van het drama werden kaarsen, bloemen en knuffels neergelegd.

Meest gelezen