50.000 bezoekers voor Nederlandse festival Best Kept Secret

In het recreatiedomein de Beekse Bergen nabij het Nederlandse Tilburg, niet ver van de grens met België, hebben de voorbije drie dagen zowat 50.000 muziekliefhebbers de derde editie van Best Kept Secret bijgewoond. Onder meer Noel Gallagher (ex-Oasis), Britpopiconen The Libertines en de Belgen van Balthazar vormden dit jaar de hoogtepunten.

Vooral de sterke set van The Libertines kon een aangename verrassing genoemd worden. Met de niet altijd even stabiele frontman Pete Doherty weet je nooit wat je mag verwachten en zelfs niet of hij wel zal opdagen, maar vrijdag had hij er duidelijk erg veel zin in.

Dat The Libertines hun eerste show speelden na maanden in de studio te hebben vertoefd, had daar allicht veel mee te maken. Doherty en confrater Carl Barat pakten echter nauwelijks met nieuwe nummers uit, maar kozen tot jolijt van de fans voor een ware best-of met hits als "Time for heroes", "What a waster" en "Up the bracket".

Nog op vrijdag kon The Jesus and Mary Chain bekoren met een integrale versie van hun inmiddels 30 jaar oude debuutalbum "Psychocandy". Best Kept Secret heeft duidelijk iets met de huidige shoegazerevival: vorig jaar kwamen de genrepioniers van Slowdive al langs en zaterdag was het ook nog eens de beurt aan Ride, dat na bijna 20 jaar weer samen is.

Zondag mochten met Royal Blood en Alt-J enkele van de hipste bands van het moment het festival afsluiten op het hoofdpodium. Dat deden ze ook met brio, hoewel ze nog maar respectievelijk één en twee langspelers op hun conto hebben. Het aangename zonnetje inspireerde sommigen zelfs tot een duik in het plaatselijke meer, wat tijdelijk gedoogd werd door de organisatie.