Al Jazeerajournalist in Duitsland wordt vrijgelaten

In Duitsland is de 52-jarige Brits-Egyptische journalist Ahmed Mansour opnieuw vrijgelaten. Dat meldt zijn werkgever, het Arabische televisiestation Al Jazeera. Mansour werd op vraag van de Egyptische autoriteiten opgepakt op de luchthaven van Berlijn. Er loopt een internationaal aanhoudingsbevel tegen hem.

Ahmed Mansour werd in Egypte bij verstek veroordeeld tot 15 jaar cel, onder meer wegens foltering van een advocaat tijdens de opstand op het Tahrirplein in Caïro in 2011, verkrachting en ontvoering. Mansour en zijn werkgever ontkennen de beschuldigingen met klem.

De journalist moest vandaag voor de onderzoeksrechter verschijnen. Al Jazeera heeft het nieuws van zijn vrijlating verwelkomd. De zender had eerder verklaard dat het aanhoudingsbevel tegen Mansour ook al geweigerd was door Interpol omdat het niet aan de vereisten voldeed.