Brussels Airport lanceert campagne voor stressvrije vakantiestart

Brussels Airport lanceert een sensibiliseringscampagne om een vlotte doorstroming van aankomende en vertrekkende passagiers op de luchthaven te garanderen, nu de zomervakantie voor de deur staat. De komende tien dagen worden tot 45.000 passagiers per dag verwacht op de luchthaven, aldus Brussels Airport.

Het aantal vertrekkende passagiers ligt 4,5 procent hoger dan vorig jaar. Daarom lanceert de luchthaven een grootschalige sensibiliserings­campagne om het verkeer naar het luchthaventerrein vlot te laten verlopen. Zo is de signalisatie op de toegangsweg aangepast met kleurcodes om passagiers de juiste weg te wijzen en kan men deze zomer voor 1 euro tot 30 minuten parkeren op de parkings P1 of P2. Meer info op deze website

Daarnaast informeert de luchthaven de passagiers via de sociale media en de website. Passagiers kunnen er heel de zomer een druktebarometer raadplegen, waarmee ze de drukte op hun vertrekdag kunnen inschatten. Tot slot wordt extra personeel ingezet in de vertrekhal en op de pieren om de passagiers bij te staan.

Elke dag 45.000 passagiers

Brussels Airport verwacht tot 45.000 passagiers per dag de komende dagen. Topdagen zijn vrijdag (45.000), volgende week maandag (44.000), volgende week woensdag (44.000) en volgende week donderdag (43.000).

De meeste Belgen trekken naar de zon, aldus de luchthaven nog. Bij de drie grote luchtvaartmaatschappijen op Brussels Airport (Brussels Airlines, Jetair en Thomas Cook) blijft Spanje de topbestemming, al zijn ook Turkije, Kroatië, Griekenland, Tunesië, Frankrijk, Marokko en Italië populair. En ook bestemmingen verder van huis, zoals Sint-Petersburg, Dakar, Miami, Washington en Thailand, die een stijgend aantal passagiers kennen.