E40 in Aalst urenlang afgesloten na dodelijk ongeval

Op de E40 in Aalst is om 21.45 uur de laatste vrachtwagen getakeld, maar de brandweer heeft allicht nog twee uur nodig om het wegdek proper te maken. Vanmiddag waren drie grote vrachtwagens en een auto op elkaar gebotst. Daarbij viel een dode.

De aanrijding gebeurde om 13.21 uur tussen de op- en afrit in de richting van de kust. In de staart van de file kwamen drie vrachtwagens en een auto met elkaar in aanrijding. Daarbij kwam de bestuurder van de auto om. Het gaat om een 52-jarige man uit Melle. Een van de vrachtwagenbestuurders is zwaargewond en zat lange tijd gekneld in zijn vrachtwagen.

Een van de vrachtwagens verloor door het ongeval een deel van zijn lading. De snelweg in de richting van de kust werd daardoor afgesloten Het takelen van de vrachtwagens nam uren in beslag.

De brandweer heeft nog tot middernacht werk met het schoonmaken van het wegdek. Tot dan moet het doorgaand verkeer van Brussel naar Gent over de op- en afritten.